Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Γλυκό κεράσι.... (συνταγή της γιαγιάς)

Δεν έχω καλύτερο από το να περνάω τις ώρες με τη γιαγιά να μου λέει ιστορίες για το παρελθόν, συνταγές και tip οικοκυρικών, τονίζοντας πώς "η γυναίκα είναι γυναίκα, και η φροντίδα του σπιτιού είναι πιο πάνω από τα "γράμματα"... όπως λέει....  Αυτό το Σαββατοκύριακο, είχα την ευκαιρία να μαζέψω κερασάκια από το χωριό και να φτιάξω τη συνταγή της γιαγιάς..... :-)
   
  Συστατικά:
 1 Κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη (τόσα κιλά κεράσια, τόσα ζάχαρη)
μισό ποτήρι του νερού, νερό
1 βανίλια
2 κουταλιές λεμόνι

Eκτέλεση:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα κεράσια (αφού έχουμε βγάλει με προσοχή τα κουκούτσια με ένα τσιμπιδάκι) και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν πολύ καλά. Βγάζουμε τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα, και βάζω το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει, να γίνει πηχτό. Έπειτα, προσθέτουμε τα κεράσια, την βανίλια και το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 3' και είναι έτοιμο!! 

Όχι ότι είναι συνταγή της γιαγιάς.... αλλά....... είναι το πιο ωραίο γλυκό κουταλιού... με άρωμα vintage...





6 σχόλια:

  1. Και μόνο από τη φωτογραφία φαίνεται ότι η συνταγή είναι σούπερ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΣΙΑ!!! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΣΩΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!!! ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΟΥ!!! ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΟΝΙΜΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!! ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΑΝΔΡΙΟ!!! ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ!!! ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚαλαντζήΕλένη9 Ιουνίου 2012 - 5:55 μ.μ.

    και μαρμελαδα ειναι τελεια, εφτιαξα 2 βάζα. Μου μάζεψαε η αδερφή μου κεράσια απο το χωριό από τη θεια Όλγα (Μαρίνη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kύριε Νίκο... ευχαριστώ πολύ! Οτιδήποτε θέλετε είναι στη διαθεσή σαε για το Πολυάνδριον... ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας... .....
    Ελένη..... τα κεράσια που έφτιαξα το γλυκό....από την θεία Όλγα είναι.... χαχαχα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν και δεν μου αρεσουν τα γλυκα του κουταλιου θα σου πω οτι μου αρεσε η εικονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Βασια! Καλως σε βρηκα! Χαρηκα πολυ οταν ειδα οτι εγινες μελος στο μπλογκ μου!!
    Η συνταγη σου φαινεται πολυ λαχταριστη!!! Φιλια πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή