Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

10 λόγοι για να μάθετε ισπανικά!!

Όχι γιατι θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, αλλά....θεωρώ ότι πράγματι αξίζει ο κόπος να μάθει κάποιος ισπανικά...

1 Τα ισπανικά μιλιούνται από το 7% του πληθυσμού της Γης ως μητρική γλώσσα.
2 Ως ξένη γλώσσα είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη μετά τα αγγλικά σ' ολόκληρο τον κόσμο.
3 Στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή είναι η ξένη γλώσσα που μαθαίνουν πρώτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα 35 εκατομμύρια ομιλητές της ισπανικής μόνο στις Η.Π.Α.
4 Τα ισπανικά είναι η επίσημη γλώσσα σε περισσότερες από 22 χώρες του κόσμου. Φανταστείτε ότι μιλιούνται σε όλη τη Νότια Αμερική (εκτός από τη Βραζιλία) και την Κεντρική Αμερική (εκτός από κάποιες μικρές περιοχές και νησιά, π.χ. Τζαμάικα).
5 Υπάρχουν πάνω από 16.500 ισπανόφωνα περιοδικά και εφημερίδες, 255 ισπανόφωνα τηλεοπτικά κανάλια και 5.120 ισπανόφωνοι ραδιοφωνικοί σταθμοί.
6 Τα ισπανικά είναι από τις σημαντικές γλώσσες που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια επιστημονική βιβλιογραφία, διεθνείς επιχειρήσεις, πολιτικές συναντήσεις και είναι επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ο.Η.Ε., της UNESCO κλπ.
7 Πάρα πολλά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας είναι γραμμένα στην ισπανική γλώσσα, όπως ο Δον Κιχώτης, Εκατό χρόνια μοναξιά κλπ.
8 Πλήθος ταινιών, αλλά και πολύ γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών, είναι στα ισπανικά κάνοντας τη γλώσσα να ακούγεται πολύ οικεία και ευχάριστη. Όσοι χορεύουν, σίγουρα θα συμφωνήσουν!
9 Περίπου 1000 ισπανικές λέξεις χρησιμοποιούνται σε άλλες γλώσσες, όπως τα αγγλικά, τα ιταλικά, τα γαλλικά και τα γιαπωνέζικα. Έτσι, η εκμάθησή της είναι πιο εύκολη απ' ότι θα περίμενε κανείς.
10 Η ζήτηση των ισπανικών έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία 100 χρόνια. Υπολογίζεται ότι σε 15 χρόνια θα υπάρχουν 500 εκατομμύρια ομιλητών της ισπανικής γλώσσας σε ολόκληρο τον κόσμο.


Πηγή: http://espanolgr.blogspot.com/

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ τόσο μαζί με αυτά τα στοιχεία. Η γλώσσα τα τελαυταία χρόνια έχει απογειωθεί, πάνω απ' όλα λόγω της κουλτούρας που κρύβουν όλα αυτά τα διαφορετικά κράτη. Οποιος μιλάει ισπανικά ανοίγει τα μάτια του σχεδόν προς όλο τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χμ εχεις δικιο ντακορντο αλλα τα λεφτα για τα μαθηματα θα μου πεις που να τα βρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δούλευα σε τουριστικό γραφείο που έφερνε Ισπανόφωνους στην Ελλάδα για τουρισμό και ποτέ δεν κατάφερα να μάθω την γλώσσα, παρά μόνο λίγες λέξεις. Τώρα δεν δουλεύω αλλά το μετάνοιωσα που δεν έμαθα Ισπανικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή